Trzytygodniowy staż na hiszpańskiej Teneryfie rozpoczęła 10-osoba grupa uczennic z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich.
To już kolejny wyjazd bytomskiej młodzieży w ramach projektu Erasmus+
Dla uczennic kształcących się w zawodach technik organizacji turystyki oraz technik hotelarstwa, praktyki zawodowe w międzynarodowym środowisku pracy, to niepowtarzalna okazja na zdobycie doświadczenia i nowych umiejętności.
- Uczennice rozpoczęły już swoje pierwsze dni pracy w hotelu, poznając standardy obsługi gościa, organizację pracy w gastronomii oraz funkcjonowanie hiszpańskich obiektów turystycznych. Podczas wyjazdu uczniowie będą mieli możliwość podszlifowania języka obcego i pracy z klientami, co jest bardzo przydatne w hotelarstwie, turystyce i gastronomii – mówi Witold Sbirenda, dyrektor Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich.
Dodatkowo uczniowie będą mieli okazję poznać kulturę i kuchnię Hiszpanii, co także może im się przydać w przyszłej pracy zawodowej.