Wiadomości z Bytomia

Uczniowie "Gastronomika" rozpoczęli staż na Erasmusie

  • Dodano: 2025-04-23 10:30

Trzytygodniowy staż na hiszpańskiej Teneryfie rozpoczęła 10-osoba grupa uczennic z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich.

To już kolejny wyjazd bytomskiej młodzieży w ramach projektu Erasmus+

Dla uczennic kształcących się w zawodach technik organizacji turystyki oraz technik hotelarstwa, praktyki zawodowe w międzynarodowym środowisku pracy, to niepowtarzalna okazja na zdobycie doświadczenia i nowych umiejętności.

- Uczennice rozpoczęły już swoje pierwsze dni pracy w hotelu, poznając standardy obsługi gościa, organizację pracy w gastronomii oraz funkcjonowanie hiszpańskich obiektów turystycznych. Podczas wyjazdu uczniowie będą mieli możliwość podszlifowania języka obcego i pracy z klientami, co jest bardzo przydatne w hotelarstwie, turystyce i gastronomii –  mówi Witold Sbirenda, dyrektor Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich.

Dodatkowo uczniowie będą mieli okazję poznać kulturę i kuchnię Hiszpanii, co także może im się przydać w przyszłej pracy zawodowej.

Dodaj komentarz

chcę otrzymać bezpłatny newsletter portalu mojBytom.pl.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu.
Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Czytaj również