Wiadomości z Bytomia

Oferta sezonowa w lokalu - dlaczego warto ją wprowadzić?

  • Dodano: 2020-10-19 08:45, aktualizacja: 2020-10-19 08:56

Podobnie jak pory roku, zmienia się oferta gastronomiczna w lokalach. Jest ona na tyle interesująca, że właśnie dzięki niej stale do lokalu napływają nowi klienci. Dopasowanie się do trendów nie jest jednak łatwe – sprawdź, dlaczego warto postawić na sezonowe produkty i dania dopasowane do pory roku w swojej kawiarni lub restauracji!

Jesienne smaki w każdym lokalu

Na co warto stawiać jesienią? Przede wszystkim na grzyby i warzywa. Wiele osób ubóstwia w tym okresie kurki, na które właśnie zaczyna się sezon. Wszelkie makarony, naleśniki czy risotta to strzał w dziesiątkę. Warto również wprowadzić ofertę sezonową w karcie deserów. Świetnym pomysłem będą ciasta z dodatkiem dyni. W cieplejsze dni z pewnością idealne będą lody z niepowtarzalnymi dodatkami. Posypki, polewy czy gorące owoce to strzał w dziesiątkę. Warto postawić na kilka uniwersalnych smaków. Jeżeli zdecydujesz się na produkcję lodów naturalnych, to w konserwatorze możesz umieścić korzenno-cynamonowe smaki, które z pewnością zaskoczą niejednego gościa. Tego typu sprzęt i wszelkie inne automaty do lodów nie muszą iść jesienią w odstawkę, wystarczy umiejętnie z nich korzystać!

Postaw na wysokiej jakości produkty i wprowadź do oferty to, czego konkurencji brakuje. Dzięki temu możesz znaleźć niezwodny sposób na przyciągnięcie klientów. Sezonowe menu gwarantuje wiele korzyści. Niezależnie od tego, czy prowadzisz restaurację czy cukiernię – korzystaj jedynie z naturalnych składników i dobrych receptur. Stawiaj na jakość, a klienci z pewnością wrócą po więcej!

Dlaczego warto stawiać na sezonowość?

Produkty sezonowe zawierają wiele mikroskładników, których w danym okresie nasz organizm potrzebuje najbardziej. Latem stawiamy na witaminy i świeże owoce, zimą na rozgrzewające zupy. Warto wprowadzać do oferty sezonowe dodatki, które pozwalają spełnić oczekiwania każdego klienta. Korzystanie z sezonowych produktów generuje również oszczędności. W tym okresie określone warzywa czy owoce są najtańsze. Korzystając ze świeżych składników, gwarantujesz klientom wysokiej jakości dania. Dzięki temu chętnie wrócą, by spróbować nowych smaków albo polecą lokal znajomym. Korzystając z sezonowych dodatków, dbasz również o środowisko. Jesienna wkładka w menu gwarantuje przede wszystkim wzbogacenie oferty, możliwość wyróżnienia się na tle konkurencji, a także pozwoli skuteczniej zadbać o marketing – nowe produkty to strzał w dziesiątkę!

Dodaj komentarz

chcę otrzymać bezpłatny newsletter portalu mojBytom.pl.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu.
Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.