Wiadomości z Bytomia

11 czerwca odbyło się wielkie otwarcie pierwszego sklepu Pan Piek!

  • Dodano: 2021-06-25 12:45, aktualizacja: 2021-07-02 11:50

Nowo otwarta piekarnia znajduje się przy ul. Jainty 24 w Bytomiu. Dokładnie na prosto wejścia do Centrum Handlowego Agora. W dniu otwarcia zorganizowano darmowy poczęstunek kanapek, a wszyscy klienci mogli spróbować bułek zupełnie za darmo!

Otwarta piekarnia specjalizuje się w przemysłowym wypieku pieczywa

Zakład produkcyjny znajduje się na ulicy Bernardyńskiej 1. To dosłownie kilka minut drogi od nowo otwartego sklepu. Wszystkie bułki wypiekane są na miejscu, dlatego klienci mogą być pewni świeżego i smacznego pieczywa. Pieczywo Pan Piek wyróżnia ilość zawartego błonnika. W popularnej bułce śniadaniowej błonnik plus jego zawartość to 4,1% błonnika. Oprócz bułki śniadaniowej klienci mogą spróbować także bułki pszennej mega błonnik, bułki z czarnym czosnkiem, który zalicza się do kategorii „Super Food”. Dostępne są także bułki słodkie z czekoladą lub z kabanosem. Największym hitem jest SUPER bułka IG. Cechuje się wysoką zawartością błonnika oraz niskim poziomem indeksu glikemicznego, co sprawia, że bezpieczna jest dla osób cierpiących na cukrzycę.

Nie samymi bułkami człowiek żyje!

W piekarni Pan Piek znaleźć można także gotowe kanapki, których receptura została opracowana przez specjalistów z zakresu dietetyki i żywienia. Przykładowo bułka IG dostępna jest z kozim serem, słodkim burakiem i rukolą wraz z octem winnym. Bułkę śniadaniową można spróbować w klasycznym zestawieniu z szynką, ogórkiem, majonezem i ketchupem. Jest jeszcze bułka z nasionami Chica, która przygotowana jest z awokado, pomidorem i kiełkami z brokuły. Wartość odżywcza wszystkich produktów jest obliczona i zamieszczona na stronie internetowej Pan Piek. 

Czysta etykieta

Produkty Pan Piek mogą pochwalić się tzw. „Czystą Etykietą”, czyli oznaczeniem o zawartości jedynie naturalnych składników i braku sztucznych dodatków. Oznaczenie „ Czysta Etykieta” daje gwarancje, że wyroby nie zawierają niebezpiecznych lub szkodliwych składników zagrażających zdrowiu. Wszystkie produkty przeszły w tym celu wiele specjalistycznych. W efekcie udało się uzyskać „Czystą Etykietę” ale i nie tylko! Produkcja odbywa się w oparciu o systemy: HACCP, IFS ver 6.1, BRC ver.8. Gwarancję bezpieczeństwa, legalności i najwyższej jakości produktów zakład zapewnia poprzez wdrażanie i utrzymanie na wszystkich etapach produkcji wymagań standardu IFS v. 6.1 oraz standardu BRCGS v. 8.

Ponadto Zakład jest 100% o polskim kapitale, oraz używa produktów polskich ( obcych jedynie w przypadku braku dostępu do polskich zamienników ) co daje możliwość stosowania LOGO Produkt Polski.

Wielkie otwarcie Sklepu

Wielkie otwarcie sklepu odbyło się w Piątek 11 czerwca. W wydarzeniu brały udział hostessy, które częstowały przechodniów darmowymi kanapkami i bułkami ze sklepu. W tym samym czasie na Facebooku trwał konkurs na wymyślenie nazwy nowej kanapki! Zwycięzca konkursu otrzyma możliwość wykonania darmowych zakupów w sklepie Pan Piek. Będzie mógł także wskazać ośrodek lub dom dziecka, do którego zostanie przekazana darowizna w postaci 500 sztuk bułek!

Warto wspomnieć, że zakład pieczywa Pan Piek już kilkukrotnie uczestniczył w różnych akcjach charytatywnych. Tym razem także zdecydował się przekazać około 10.000 sztuk bułek do m.in. noclegowni, kilku domów pomocy społecznej oraz placówek opiekuńczo-wychowawczych. 

Firma Pan Piek jest kontynuacją rzemieślniczej tradycji wypieku pieczywa na skalę przemysłową i jest jednym z najnowocześniejszych zakładów produkcji pieczywa mrożonego.

11 czerwca odbyło się wielkie otwarcie pierwszego sklepu Pan Piek!

Komentarze (1)    dodaj »

  • Marcin

    Polecam! Miałem okazje spróbować kanapki z Tuńczykiem i jest mega pyszna!

Dodaj komentarz

chcę otrzymać bezpłatny newsletter portalu mojBytom.pl.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu.
Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.