Wiadomości z Bytomia

Pomysł na mobilny biznes - przyczepa z kebabami

  • Dodano: 2022-11-14 10:00, aktualizacja: 2022-11-21 13:50

W ostatnim czasie biznesy na kółkach przeżywają prawdziwy renesans. Sprzedaż lodów, kanapek, kawy czy pizzy to jedynie niektóre pomysły na rozkręcenie mobilnego biznesu. Coraz większą popularnością  cieszą się również kebaby, które są chętnie kupowane nie tylko przed studentów, ale przez każdego, kto ma ochotę zjeść coś pysznego i szybkiego w przygotowaniu. Czy opłaca się otworzyć mobilny kebab? I przede wszystkim gdzie kupić food trucka lub przyczepę gastronomiczną? Dowiedz się!

Mobilne biznesy gastronomiczne - czy warto w nie inwestować?

Rynek ruchomych punktów sprzedaży rośnie w siłę, a my - klienci - możemy korzystać z przyczep gastronomicznych czy food trucków niemal w każdym większym mieście. Największą przewagą mobilnych restauracji jest to, że mogą one się przemieszczać w zależności od sezonu i okoliczności (festiwali muzycznych, festiwali jedzenia, targów itp.), podążając tym samym za klientem i jego potrzebami. Przyczepa gastronomiczna może stanąć dosłownie wszędzie - na ulicy, przy dworcach autobusowych i kolejowych, w galeriach handlowych, parkach, na osiedlach, a nawet pod siedzibami korporacji. Właśnie dlatego food trucki czy przyczepy gastronomiczne to minimalizacja kosztów utrzymania biznesu, przy jednoczesnym zachowaniu wysokich przychodów. 

Warto również zaznaczyć, że inwestycja w mobilną gastronomię jest zdecydowanie mniej ryzykowna - w każdej chwili np. po zakończeniu sezonu letniego, możesz sprzedać biznes i jeszcze na tym zarobić! Dobrym rozwiązaniem jest również wynajęcie przyczepy gastronomicznej, dzięki czemu będziesz mógł przetestować ten biznes i stwierdzić, czy to droga dla Ciebie. 

Czy opłaca się otworzyć mobilny kebab?

Mobilna przyczepa z kebabem to doskonałe rozwiązanie dla osób, które nie chcą inwestować ogromnych pieniędzy w budowanie swojej marki jako nowy lokal na obrzeżach czy nawet w samym sercu miasta. Obecnie bardzo trudno zaistnieć nowym restauracjom - konkurencja jest ogromna, ceny stale rosną, a klienci wszędzie szukają oszczędności. Mobilne restauracje są doskonałym rozwiązaniem tego problemu! Mobilna gastronomia opiera się na zasadach minimalizmu - zazwyczaj do przygotowania serwowanych w food trucku posiłków potrzeba zaledwie kilkunastu składników. Menu jest krótkie i zwięzłe, dzięki czemu mniej jedzenia się marnuje, a właściciel ma zdecydowanie mniejsze koszty zaopatrywania restauracji. Jako właściciel małej gastronomii możesz wynajmować najlepsze lokalizacje, negocjować stawki i wybierać dla swojego biznesu miejsca, które będą najbardziej rentowne. 

Gdzie kupić food trucka?

Jeśli już decydujemy się na ten rodzaj mobilnego biznesu gastronomicznego, to warto kupować przyczepę lub food truck bezpośrednio od producenta. Godnym zaufania producentem food trucków jest Bannert, firma, która od lat pomaga swoim klientom rozpocząć przygodę z mobilną gastronomią. Zamówienie food trucka od producenta pozwala wprowadzić wiele zmian na etapie projektu, dzięki czemu możesz stworzyć biznes, który będzie w 100 % dopasowany do Twoich potrzeb. 

Sylwia MachowskaSylwia Machowska
Źródło: Art. sponsorowany / Materiał dostarczony przez zleceniodawcę

Dodaj komentarz

chcę otrzymać bezpłatny newsletter portalu mojBytom.pl.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu.
Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.