Uczniowie “Gastronomika” rozpoczęli staż na Erasmusie

Czas czytania: 1 min.

Trzytygodniowy staż na hiszpańskiej Teneryfie rozpoczęła 10-osoba grupa uczennic z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich.

To już kolejny wyjazd bytomskiej młodzieży w ramach projektu Erasmus+

Dla uczennic kształcących się w zawodach technik organizacji turystyki oraz technik hotelarstwa, praktyki zawodowe w międzynarodowym środowisku pracy, to niepowtarzalna okazja na zdobycie doświadczenia i nowych umiejętności.

– Uczennice rozpoczęły już swoje pierwsze dni pracy w hotelu, poznając standardy obsługi gościa, organizację pracy w gastronomii oraz funkcjonowanie hiszpańskich obiektów turystycznych. Podczas wyjazdu uczniowie będą mieli możliwość podszlifowania języka obcego i pracy z klientami, co jest bardzo przydatne w hotelarstwie, turystyce i gastronomii –  mówi Witold Sbirenda, dyrektor Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich.

Dodatkowo uczniowie będą mieli okazję poznać kulturę i kuchnię Hiszpanii, co także może im się przydać w przyszłej pracy zawodowej.

Autor / Źródło
Sara Synowiec / UM Bytom

Dodaj komentarz

Błąd:

Wynik:
Opinia została pomyślnie dodana.
Po przeprowadzeniu weryfikacji, jej treść zostanie udostępniona publicznie.

Trwa wysyłanie komentarza ...

Komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników. Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść.

* pola obowiązkowe