770-lecie Bytomia pełną parą! Już w niedzielę impreza “Kulinarny ogień”
Dobra informacja dla tych, którzy lubią gotować i dla tych, co lubią dobrze zjeść. W najbliższą niedzielę, 2 czerwca do Łagiewnik zawita Kulinarny Ogień, a wraz z nim wiele atrakcji nie tylko na talerzu.
Pierwszy Marsz Gastronomii Śląskiej
Tego dnia o 12.00 w ramach imprezy, która wpisuje się w obchody 770-lecia Bytomia, spod restauracji Hotelu Lantier przy ul. Krzyżowej 24 do Parku Amendy, wyruszy Pierwszy Marsz Śląskiej Gastronomii.
Impreza została wymyślona już kilka lat temu po to, by pomagać najbardziej potrzebującym – dzieciom iseniorom. Dochód z bytomskiej edycji Kulinarnego ognia przekazany zostanie na rzecz Profilaktyczno-Terapeutycznej Świetlicy Środowiskowej im. Świętej Elżbiety oraz Związku Górnośląskiego Koła Łagiewniki.
Weźcie kitle, durszlaki i chochle!
– Jeśli macie kucharskie kitle czy inne gastronomiczne akcesoria, zabierzcie je ze sobą na pochód. Chochle, durszlaki i wałki też są mile widziane. W Parku czekać będą najlepsi kucharze na Śląsku, dobre jedzenie i wspaniała atmosfera – zachęca Krzysztof Drabik, współorganizator wydarzenia.
Impreza potrwa do 21.00, a zakończy ją pokaz lotniczo-pirotechniczny.
Tagi:















Dodaj komentarz