Bytom - portal miejski mojBytom.pl

Wiadomości z Bytomia

Zakończenie sezonu foodtruckowego w Bytomiu

  • Dodano: 2017-08-31 09:45, aktualizacja: 2017-09-01 13:44

Przed mieszkańcami Bytomia, którzy cenią sobie kuchnię slow food pojawia się ostatnia w tym roku szansa spotkania z jedzeniem na kółkach – pierwszy weekend września będzie bowiem symbolicznym zakończeniem foodtruckowego sezonu w mieście. Wielki zlot food trucków odbędzie się przy Atrium Plejada, gdzie będzie szansa spróbowania potraw z co najmniej trzech kontynentów.

2-3 września (sobota, niedziela) Atrium Plejada w Bytomiu stanie się kulinarnym centrum miasta! Odbędzie się tam niecodzienny piknik, którego główną atrakcją będą food trucki - auta przystosowane do przygotowywania i wydawania jedzenia. Start imprezy w sobotę o godzinie 10.00, zakończenie w niedzielę o 20.00.


Każdy z samochodów serwuje oryginalne potrawy: od meksykańskich specjałów, poprzez dania kuchni polskiej, na pysznych burgerach skończywszy. Oferta zaspokoi najwybredniejsze gusta miłośników jedzenia.

Strefę foof tracków organizuje organizacja „Futraki”, która współpracuje z prawdziwymi pasjonatami kulinariów - miłośnikami poszczególnych regionów świata.

Wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych, sezonowych produktów. Na ich bazie powstają przepyszne: przystawki, dania główne oraz desery i kawa.

Zlot odbędzie się przy Atrium Plejada, przy al. Jana Nowaka Jeziorańskiego 25 w Bytomiu.

Wśród food trucków pojawią się między innymi:

  • Beat Burger - burgery 100% wołowiny!
  • CALAVERA Mexican Grill - prawdziwe meksykańskie żacie!
  • El'Cazuela - wspaniałe zapieksy!
  • Słodki Samochodzik - lody naturalne i bubble waffels!
  • Baltica 1920 - pyszna kawa!
  • Chef Truck - wspaniałe kompozycje smakowe!
  • Jadłobus - pyszne dania kuchni polskiej!
  • Food Truck Eltek Bar - burgery i nie tylko!

Najnowsze informacje z Bytomia w Twojej skrzynce e-mail.

Dodanie e-maila do bazy prenumeratorów oznacza akceptację regulaminu »

Dodaj komentarz

powiadamiaj o odpowiedziach na komentarz.

dodaj mój adres do newslettera.

Dodając komentarz akceptujesz regulamin portalu.